Direction: Fill in the blanks with the most suitable Pronoun.
1.My niece dropped…… bottle on the ground.
(A) his
(B) her
(C) it
(D) their
Ans : B
2. I wonder if they will change…… plans ?
(A) there
(B) their
(C) theirs
(D) them
Ans : B
3. Can…… talk for a minute ?
(A) him
(B) her
(C) we
(D) them
Ans : C
4. She hurt ……
(A) yourself
(B) herself
(C) itself
(D) himself
Ans : B
5. This is my book and that is ……….
(A) yours
(B) your
(C) our
(D) ours
Ans : A
6. They were angry with ……… for their silly mistake.
(A) ourself
(B) themselves
(C) itself
(D) yourself
Ans : B
7. The train came to a halt by …….
(A) himself
(B) itself
(C) themselves
(D) none of these
Ans : B
8. Please check …….. is knocking at the door ?
(A) whom to
(B) who
(C) which
(D) whose
Ans : B
9. ……is your plan for the weekend ?
(A) What
(B) Which
(C) Whom
(D) Where
Ans : A
10. The king ……… gave the awards to the children.
(A) himself
(B) themselves
(C) myself
(D) yourself
Ans : A
11. Can you point out the book ……. belongs to you ?
(A) that
(B) whom
(C) which
(D) whose
Ans : A
12. Anju and Rity are my friends. I know ……. very well.
(A) her
(B) it
(C) you
(D) them
Ans : D
13. We are planning to go for a picnic today. Would you like to join …..?
(A) her
(B) them
(C) us
(D) me
Ans : C
14. The answer ……. you gave is not right.
(A) who
(B) whom
(C) which
(D) whose
Ans : C
15. Rekha has hurt ……
(A) herself
(B) itself
(C) himself
(D) themselves
Ans : A
16. This is a secret pact between you and
(A) I
(B) me
(C) we
(D) they
Ans : B
17. The man……. stole my necklace has been arrested.
(A) who
(B) which
(C) whose
(D) that
Ans : A
18. This is the best hotel……. I have every seen.
(A) who
(B) whom
(C) whose
(D) whom
Ans : D
19. I like the books…… have interesting stories.
(A) who
(B) that
(C) whom
(D) what
Ans : B
20. This is the boy……. mother won the Mrs. India contest last week.
(A) whom
(B) whose
(C) who
(D) that
Ans : B
21. I like such books……. illustrate their topics clearly.
(A) who
(B) which
(C) that
(D) as
Ans : C
22. This is the dress……. I wore on my birthday.
(A) who
(B) whom
(C) that
(D) as
Ans : C
23. The woman……. gave me the money was quite young.
(A) which
(B) whose
(C) who
(D) whom
Ans : C
24. Shweta …… invited Vinita.
(A) herself
(B) itself
(C) himself
(D) ourselves
Ans : A
25. All of …… went to fetch her friend from the airport.
(A) we
(B) them
(C) our
(D) none of these
Ans : B
26. My name is Ram and ……. am an Indian.
(A) we
(B) I
(C) she
(D) None of these
Ans : B
27. My grandparents live in Assam……… often come to see us.
(A) He
(B) them
(C) They
(D) none of these
Ans : C
28. …….. are brother and sister.
(A) Us
(B) We
(C) I
(D) None of these
Ans : B
29. My son loves books. These books that I have bought are for …….
(A) his
(B) Them
(C) me
(D) None of these
Ans : C
30. Where is my gift? Is the beautiful watch for …….?
(A) his
(B) it
(C) me
(D) None of these
Ans : C
31. Rahul looked at……. in the mirror.
(A) himself
(B) each other
(C) itself
(D) None of these
Ans : A
32. Did you get……. a cup of coffee ?
(A) himself
(B) yourself
(C) itself
(D) None of these
Ans : B
33. Bhuvan, this is Yatin, and this is ……. wife, Manu.
(A) his
(B) her
(C) their
(D) its
Ans : A
34. Ouch! I’ve cut……. finger.
(A) your
(B) my
(C) his
(D) her
Ans : B
35. Tracy is a good friend of ……
(A) they
(B) he
(C) she
(D) mine
Ans : D
36. Everytime Sant and Teji go on long trips, they leave…… toothbrushes behind.
(A) his
(B) he
(C) their
(D) theirs
Ans : C
37. This frog can’t jump high because……. leg is broken.
(A) its
(B) it’s
(C) his
(D) her
Ans : A
38. No, this is not Sabash and Sarah’s house…….. is in Karol Bagh.
(A) Her
(B) His
(C) Their
(D) Theirs
Ans : D
39. Some are born great; ……. achieve greateness.
(A) some
(B) any
(C) no
(D) other
Ans : A
40.. ……. of the boys could answer my question.
(A) Someone
(B) Anyone
(C) None
(D) Everyone
Ans : C
41. ……… has stolen my purse.
(A) Somebody
(B) Anybody
(C) Everybody
(D) None of these
Ans : A
42. My passengers were injured when the train was derailed. Obviously, ……. escapaed unhurt.
(A) many
(B) few
(C) much
(D) more
Ans : B
43. ……… of Shelly’s poems were received will during his life time.
(A) None
(B) No
(C) Nobody
(D) No one
Ans : A
44. ……… must not praise oneself.
(A) Some
(B) One
(C) Any
(D) No
Ans : B
45. I think we’ve learnt a lot about……. in this training workshop.
(A) herself noda
(B) himself
(C) themselves
(D) each other
Ans : D
46. The window seemed to open all by …….
(A) itself
(B) himself
(C) ourselves
(D) herself
Ans : A
47. We prepared……. for the long journey to Goa.
(A) himself
(B) ourselves
(C) themselves
(D) yourself
Ans : B
48. Raju has invited all of ……. for dinner tonight.
(A) they
(B) we
(C) us
(D) none of these
Ans : C
49. It was very kind of ……. to have come for the function
(A) them
(B) those
(C) themselves
(D) each other
Ans : A
50. is going to port Blair this summer ?
(A) Why
(B) What
(C) Who
(D) When
Ans : C
51. When I finished my work, I asked …. teacher to check it.
(A) I
(B) her
(C) my
(D) their
Ans : C